viernes, 22 de octubre de 2021

PLANTA QUARTA


SINTESI I COMENTARI

Aquesta pel·lícula plasma una realitat inspirada en una història real, que es reflecteix en el personatge d'Izan i que pateixen de molt a prop moltes persones i que intentant afrontar durant tota la seva vida, moltes vegades sense èxit.







Ens situem en la quarta planta de traumatologia d'un hospital, on resideix un grup de nois d'entre 14 i 16 anys, Miguel Angel, Izan, Dani y Jorge, que amb la seva alegria i carisma desafien el seu destí, i fent mes suportable la seva estància en aquella "presó". Aquest grup ,com a pseudònim "los pelones", faran excursions nocturnes, nous amics i jugaran torneigs de bàsquet per poder superar psicològicament el seu càncer, que són sotmesos a diferents tractaments i perden els cabells i fins i tot alguna extremitat.

Jorge, el nou integrant del grup, ha estat ingressat a conseqüència d'un accident de trànsit i els doctors intenten esbrinar si aquella taca de la radiografia és un signe d'un càncer. Mentrestant, els altres adolescents: Miquel Àngel, Izan i Dani, intenten introduir-lo en el seu grup d'amics, primer moguts per la necessitat de comptar amb un nou jugador per a l'equip de bàsquet en cadira de rodes, però després, per sintonia i amistat.


LOS PELONES
  


La idea original d'aquesta pel·lícula va sorgir d'una obra anomenada Los Pelones, escrita per Albert Espinosa i estrenada a Barcelona el 1994. Espinosa va patir un càncer als catorze anys, li van haver d'amputar la cama i va créixer a l'hospital. Així, l'autor va plasmar autobiogràficament la seva vida en aquesta obra teatral, que més tard es convertiria en un llargmetratge audiovisual.


SÍMBOLS

El llaç daurat, d'altra banda, és el símbol que representa els pacients amb càncer infantil i juvenil. El seu color daurat significa el coratge que mostren contra la malaltia. Molts nens i joves s'enfronten al càncer com a veritables guerrers, donant-nos grans lliçons. De la mateixa manera que el llaç rosa representa la lluita contra el càncer de mama i ha guanyat una gran visibilitat a nivell mundial, així com una major consciència de la seva prevenció, diagnòstic i tractament adequat.



Val la pena recordar que, tant per als grecs com per als romans, l'amistat es representava en una figura
femenina, jovial i bella amb les mans al cor.
En la figura grega, la jove vestida amb un mantell apareix amb una mà sota el cor i l'altra amb un om (arbres originaris d'Europa).
Ja en la figura romana, la jove vestida de blanc i amb cor de flors sosté dos cors en una mà. Simbolitza la unió d'aquest amor que neix de l'amistat.








Un cercle amb tres línies a l'interior, una a la part superior a la inferior i dues a la part inferior en forma d'empremta d'ocell, que va tenir la seva etapa més representativa en els anys 60 amb la cultura i el moviment hippie. Va ser creat el 1958 pel dissenyador britànic Gerald Holtom per a la campanya de desarmament "Campanya Britànica per al Desarmament Nuclear", encara que més tard el seu significat s'estendria al sentit més general de "pau" amb què s'interpreta avui dia.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

SEGONA PASQUA

La Segona Pasqua se celebrarà el dilluns 6 de juny, convertint el primer cap de setmana del mes en un pont de tres dies. D'aquesta maner...